Video

6. „Rock’n’Zbor”
 
 Reportaj care remixează rock și folk cu legende ale aviației române mai puțin cunoscute! Muzică de Doru Istudor (Voltaj, MS), Liviu Hoisan (Tectonic, Comandorul Hoisan), Maria Gheorghiu ori Jimi El Laco, care ilustreaza doua subiecte esentiale: IAR 80/81 și Iosif Șilimon.
Prima parte a fost filmată la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, cu muzeograful Sorin Turturică, având încă un consilier important în persoana prof. Dr. Daniel Reynaud (Avondale University, Australia). Avionul IAR 80/81, distins în luptele din cel de-al doilea război mondial, este prezent astăzi doar în arhive și legende povestite și repovestite. Și cine știe, într-un viitor apropiat, vom trăi să vedem zburând o replică 1/1 (există câteva încercări de realizare, în curs de edificare).
Inginerul Iosif Șilimon este la rândul său un nume intrat în legenda aeronauticii civile românești, impunând proiectele sale de planoare și motoplanoare marca IS, devenită brand internațional de la jumătatea anilor 70. Deși nu se mai fabrică de decenii, aparate precum IS 28 B2 sau IS 28 M2 (acestea fiind cele mai populare) zboară în continuare, nu numai în România. Pe lângă Sorin Turturică, intervievat despre acest subiect este George Rotaru, comandantul Aeroclubului „Aurel Vlaicu”, la aerodromul de la Clinceni, cel care a și facilitat filmările în zbor.
Ralizator  Doru “Rocker” Ionescu

5. Misiune însoțire bombardiere

4. Aterizare

3. Decolare

2. Pornire motor

1. Alimentare benzină